2012 m. vasario 2 d., ketvirtadienis

Paypal ir Skrill privalumai bei trūkumai

Kiekvienas valiutomis ar šiaip verslu užsiimantis žmogus tiek užsienyje, tiek Lietuvoje, jau spėjo susidurti su Paypal sistema. Ne išimtis jog yra ir kitų alternatyvų, kad ir pavyzdžiui jai nenusileidžianti mokėjimų priėmimo sistema – Skrill (Moneybookers) Šiame straipsnyje apžvelgsime kriterijus, palei kuriuos turėtumėte išsirinkti vieną ar kitą pinigų kaupimo būdą.


Taigi, pereikime prie mokėjimo sistemos skirstymo palei populiarumą. Vienareikšmiškai, daugiausiai žmonių naudojasi Paypal sistema. Kyla klausimas, kodėl? Atsakymų galima surasti šimtais, tačiau vienas pagrindinių kriterijų, kodėl Paypal mokėjimų priėmimo sistema geresnė už Moneybookers, tai turbūt tas, jog ši sistema prieinama kiek platesniam žmonių ratui negu Moneybookers.

Antras kriterijus, palei kurį vertinamos abi mokėjimų priėmimo sistemos, tai jų vidaus politika. Štai vienam žmogui Paypal yra geresnė už kitas mokėjimų sistemas, nes šiam žmogui niekada nekilo kažkokių nesklandumų naudojantis PP mokėjimų priėmimo sistema. Tuo tarpu atsiranda kitas vartotojas, kuris turėjo nesklandumų su PP ir aukština Moneybookers, kadangi jame yra taikomos mažiau griežtos sąlygos. Nuspręsti, kur politika griežtesnė ar švelnesnė nelabai įmanoma, kadangi vidaus taisyklės neretai yra apeinamos, todėl įvairiose finansinėse situacijose turi įsikišti mokėjimo priėmimų sistemų administratoriai ir elgtis palei aplinkybes.

Pabaigai, prie internetinių vartotojų atsiliepimų. Paypal bei Skrill (Moneybookers) gerbėjų peštynių tikrai netrūksta: internete vyksta įvairiausi ginčai dėl to, kuris yra geresnis. Iš esmės vienareikšmiškai pasakyti, kurį rinktis, nelabai ir galima, kadangi tiek vienas tiek kitas turi savų pliusų bei minusų.
Ko gero, pats geriausias patarimas kiekvienam verslu užsiimančiam žmogui būtų turėti tiek PP tiek MB mokėjimų priėmimo sąskaitas, kadangi visada reikia taikytis prie rinkos ir jos poreikių, ne išimtis ir mokėjimų sistemos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą