2013 m. rugpjūčio 30 d., penktadienis

Škotų terjerai – dailūs, smagūs ir ištikimi šunys



Sprendimas įsigyti šuniuką – ne ką mažiau reikšmingas negu kad naujo žmogučio planavimas: šuniuku reikės rūpintis kasdien. Žinoma, kiek mažiau nei vaiku ar naujagimiu, bet vis tiek tai yra didžiulė pareiga, ypač kol šuniukas mažas. Viena didesnių klaidų, kurias daro žmonės – šuniukas pasirenkamas pagal grožį. Gyvūną rinktis reikėtų pagal jo charakterį ir temperamentą: išsiaiškinkite, ar šunelis mėgsta daug bėgioti, ar yra ramesnio būdo, ar linkęs krėsti daug šunybių, ar ne toks išdykęs ir taip toliau. Jei, pavyzdžiui, mėgstate daug vaikščioti, rinkitės aktyvų augintinį.


Yra tokių veislių gyvūnų, kurie yra universalūs: juos auginti gali ir gyvenantys mažuose butuose, ir dideliuose prabangiuose namuose. Vieni jų – tai mažieji škotų terjerai. Škotijoje ši veislė išvesta maždaug prieš 300 metų. Pirmiausia gyvūnėliai buvo skirti lydėti į medžioklę, taigi daugelis šiuolaikinių savininkų pastebi, kad mažiesiems terjerams vis dar pasireiškia medžioklės instinktas.
Nedidukai terjerai pasižymi puikia rega ir uosle, turi mažutes stačias ausytes, barzdą, būna kelių spalvų kailiuko, paprastai juodo, rusvo arba rudo. 

Šie gyvūnėliai yra labai drąsūs, linkę ginti savo šeimininką. Širdyje jie – dideli šunys, kartais apsigaunantys dėl savo „gabaritų“ ir mėgstantys paloti ant didesnių gyvūnų. Su kitais šunimis sutaria skirtingai, kartais – ir visai nesutaria, todėl mieliau renkasi ne šunų, bet žmonių draugiją. 

Škotų terjerai – labai ištikimi šunys, prisirišantys prie vieno-dviejų žmonių ir juos laikantys savo tikraisiais šeimininkais. Šių šunelių mušti negalima, taip pat nereikėtų skatinti jų agresijos. Toks šunelis geriausiai išsikrauna žaisdamas su kamuoliuku, eidamas pasivaikščioti ar lauke rausdamas urvus – kaip minėta, dėl išlikusio medžioklės instinkto. Šuniuką tinkamai prižiūrint, jis gyvena 10 ir daugiau metų. 

Magija Alba veislyno informacija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą